1. Úvod
  2. Keramická dlažba v obýváku?...

Keramická dlažba v obýváku?! Netypické, ovšem praktické řešení můžete mít i vy

obyvak-1.jpg

Dlažba je oblíbenou podlahovou krytinou především v případě koupelen či kuchyní. Může za to její odolnost, snadná údržba a omyvatelnost. A co třeba umístit keramickou dlažbu do obývacího pokoje?

Pokud právě přemýšlíte o tom, jakou podlahu položit v obývacím pokoji, jistě jste už uvažovali o koberci, dřevěné či laminátové podlaze, marmoleu nebo vinylu. Při rozhodování zkuste vzít v potaz také dlažbu. Není to podle vás ideální podlahová krytina pro tento typ místnosti? Možná vás přesvědčíme o opaku.

Bojíte se ledové dlažby? Pomůže třeba podlahové vytápění, ale také izolace

Keramická dlažba se vyznačuje odolností, dlouhou životností, ale také snadnou údržbou. Proto se pokládá do místností, kde je vysoká vlhkost či riziko častého znečištění podlahy – například tedy do koupelen, na toaletu, do chodby či do kuchyně. Od umisťování do jiných pokojů může odrazovat její domnělá studenost. Během parného léta je chlad dlažby příjemný pro vás i pro vaše domácí mazlíčky, kteří se na dlaždice jistě rádi chodí ochladit. Ale co v jiných ročních obdobích?

Řešením může být podlahové vytápění. Právě pod dlažbu je jeho použití vhodné, protože keramika dokáže přenášet teplo lépe než třeba dřevo. Teplo od nohou je vždy příjemné, navíc ho tento typ vytápění distribuuje rovnoměrně – na rozdíl třeba od radiátorů. Omezuje se tak víření prachu, což ocení především alergici. Instalovat podlahové topení v rodinném domě není problém. V bytě to může být složitější, ale málokdy nemožné.

O podlahovém vytápění rozhodně neuvažujete? Ani tak se nemusíte dlažby v obytných místnostech obávat. Skutečně ledová bude keramická dlažba pouze v případě, že ji od země neizolují byty pod vámi. I obývací pokoj v paneláku tedy můžete vybavit keramickou dlažbou. V případě přízemního bytu či rodinného domu pomůže dostatečná izolace podlahy. Volit můžete z různých druhů izolačních materiálů. Tu nejlepší variantu vybere odborník z podlahářství.

Spojte kuchyň a obývák v jeden celek pomocí dlažby. Výsledek vás příjemně překvapí

Plánujete-li výměnu podlahy také v kuchyni, která je s obývacím pokojem spojená, můžete s dlažbou z obýváku rovnou pokračovat právě do kuchyně. Výhody jsou jasné: obě místnosti budou díky spojení podlahou působit vzdušněji, moderněji a také se budou zdát opticky větší. Navíc si ušetříte starosti s výběrem další podlahy. Je třeba ale zvolit takovou barvu a dekor dlaždic, aby ladil s obývacím pokojem i kuchyňskou linkou či jídelním stolem zároveň.

A co design? Bojíte se příliš kompaktní plochy jednobarevných dlaždic? Dnes už dlažba dávno nemusí připomínat sterilní prostředí. Díky širokému výběru různých barev a dekorů si každý přijde na své. Co třeba věrná imitace dřeva či přírodního kamene?

Keramická dlažba může být tou pravou podlahou pro váš obývací pokoj

Zahrňte do svého výběru nové podlahové krytiny i keramickou dlažbu. Nabízí mnoho výhod a nemusí být tak studená, jak si myslíte. Navíc díky ní můžete propojit obývák a kuchyň jednou podlahovou krytinou.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz