1. Úvod
  2. Obklady a dlažba ve II. jak...

Obklady a dlažba ve II. jakosti českého výrobce RAKO

Obklady a dlažba druhá jakost.jpg

Často se nás ptáte, co II. jakost znamená...


Zda jsou dlaždice nějak prohnuté, nebo snad popraskané? Nemusíte se obávat.

 

Obklady a dlažba 2. jakosti - technické parametry jako u 1. jakosti


Dlažba i obklady splňují stejné technické normy ČSN a mají totožné technické parametry jako u první jakosti. V naprosté většině případů se jedná o odchylky v tónu barvy od standardu dané série. Mohou se vyskytnout drobné pohledové vady, jako např. malé tečky v glazuře, nerovnoměrné fasety nebo velice drobná poškození. Zde je pravidlo, že veškeré vady druhé jakosti jsou ze vzdálenosti větší než 2 m pro lidské oko neviditelné. Jakékoliv větší poškození se do II. jakosti nezařazuje.

U každé jednotlivé dlaždice, nebo obkladačky je na výrobním pásu provedena velice přísná jakostní kontrola. Materiál, který vykazuje nedostatky je vytříděn z výrobní linky a proškolenou obsluhou dále kontrolován a posuzován. Produkty, které vykazují pouze výše popsané drobné nedostatky jsou zařazeny do druhé jakosti. Z tohoto také vyplývá, že dlažba a obklady II. jakosti se netřídí dle šarží, ani kalibru (přesný rozměr dlaždice). Toto však kompenzuje velice příznivá cena nabízených produktů. Dlažba a obklady se tedy pokládají se širší spárou a kusy, kde je odchylka barevného tónu výraznější, lze použít například na prořez sokly.

 

Jak pokládat a obkládat dlažbou a obkladačkami druhé jakosti


V případě pokládky druhé jakosti doporučujeme upozornit na tuto skutečnost obkladače, aby pokládce věnoval zvýšenou pozornost. Dlaždice, které nebudou zcela v pořádku může použít na dořezy, sokly, atd.

Ve druhé jakosti lze nakoupit i rektifikovanou dlažbu, u které odpadá starost o kalibr. Rektifikace znamená, že je dlažba po vypálení v peci oříznuta diamantovým kotoučem na přesný rozměr. Zkrátka je jedna dlaždice jako druhá. Zde se tedy řeší pouze odchylky od barevného tónu série a dlažbu a obklady je možné pokládat s minimální spárou.

.

 

Obklady a dlažbu 2. jakosti naleznete v těchto kategoriích

 

Levná dlažba RAKO rektifikovaná

 

 

Levné obklady RAKO

Hodnocení obchodu na Zboží.cz