1. Zpět do série
  2. Úvod
  3. Obklady a dlažby
  4. Details Wood
  5. Dlažba Cerim Details Wood g...

Dlažba Cerim Details Wood gray 60x60x2 cm grip rektifikovaná

Výprodej

Dlažba Cerim Details Wood gray 60x60x2 cm grip rektifikovaná

Dostupnost:
Sklad Plzeň: 6.48 m²
Výrobce:
Doporučená cena:
2 599 Kč / m²
Ušetříte s DPH:
73% ( 1 900 Kč / m² )
Vaše cena:
699 Kč / m²
578 Kč bez DPH
1 Balení = 0.72 m² = 503 Kč
U Vás do 5 dnů ( GoPay, Dobírka

Obvyklá doba dodání

při formě úhrady dobírkou nebo prostřednictvím GoPay. U volby platby zálohovou fakturou od připsání peněz na účet. Obvyklou dobou dodání je myšlen orientační počet pracovních dnů k doručení.

)
ID produktu: 744318
EAN: 8032842147423
Obsah balení: 0.72 m²
Hmotnost: 33.84 Kg / Balení
Informace o produktu

O sérii Details Wood:

Sérii Details Wood zavádíme z toho důvodu, že realita kresby byla podle našeho názoru jedna z nejlepších. Keramické dlažby designu dřeva získávají stále větších podíl na trhu. Dnes tento design výrobců často překračuje 10% z celkové produkce všech dlažeb. Před 10-ti lety bylo toto nemyslitelné. Architekti neakceptovali keramické dřevo, ale vzhledem k designu, který se tenkrát vyráběl, se jim ani nedivíme. Dnes naopak tyto dlažby používají s oblibou ve všech veřejných a zatížených prostorech, kde by přírodní dřevo nevydrželo.

O společnosti Cerim:

Italský výrobce Cerim, patřící do skupiny Florim Group založené již v roce 1961, byl dříve na okraji pozornosti. Zastaralé technologie produkovaly nezajímavé materiály. V roce 2015 byl celý výrobní závod v italském městě Imola zbourán a na jeho místě vystavěl Cerim nejmodernější výrobní závod v Itálii. Nyní fabrika produkuje výrobky, které konkurují celému trhu obkladů a dlažeb.

Charakteristika dvoucentimetrové dlažby:

Jedná se o venkovní dvoucentimetrové dlažby, vyrobené ze slinuté keramiky. Díky tomu mají větší mechanickou pevnost, než přírodní materiály. Díky homogenní struktuře materiálu se při zatížení v ohybu rozloží síla stejnoměrně. U přírodních materiálů se naopak síla koncentruje do zóny s nějakou strukturální chybou a nejmenší pevností. Slinutá dlažba má v síle 2 centimetrů stejnou pevnost v ohybu jako 6 centimetrů silná žula.

Výhody dvoucentimetrové dlažby:

  • Mechanická pevnost – všechny dvoucentimetrové dlažby jsou slinuté a díky tomu mají větší mechanickou pevnost, než klasické dlažby (0,8-1,2 cm) nebo přírodní materiály (mramory, žuly nebo travertiny) Díky homogenní struktuře materiálu se při zatížení v ohybu rozloží síla stejnoměrně. U přírodních materiálů se naopak síla koncentruje do zóny s nějakou strukturální chybou a nejmenší pevností. Slinutá dlažba má v síle 2 centimetrů stejnou pevnost v ohybu jako 6 centimetrů silná žula.
  • Mrazuvzdornost – slinutá keramika má všeobecně téměř nulovou nasákavost (>0,04 %) a díky tomu je dokonale mrazuvzdorná.
  • Chemická odolnost – slinutá keramika je odolná většině běžně používaných čistících přípravků a chemických sloučenin.
  • Snadná čistitelnost – vzhledem k téměř nulové nasákavosti (>0,04 %) se nečistoty nedostanou do hloubky střepu, ale zůstanou jen na povrchu a dají se snadno odstranit pomocí běžně používaných čistících přípravků.
  • Možnost použití bez lepení na pevný podklad – vzhledem k vysoké mechanické pevnosti lze všechny dvoucentimetrové dlažby pokládat na terče nebo jen do pískového lože.

Použití dvoucentimetrových dlažeb:

  • Terasy a balkóny - realizace balkónů a teras klasickým lepením 9-10 mm silných dlažeb přináší po několika letech mnoho problémů. Díky velkému rozdílu teplot mezi jednotlivými ročními obdobími docházelo k popraskání spár a utržení dlažeb od podkladu. Dlažby silné 2 cm umožňují jinou technologii montáže. Na balkónech je možné pokládat dlažbu jen na gumové podložky. U větších teras, kde máte sklon a chcete, aby byla dlažba v rovině, se používají stavitelné terče. Pod dlažbou můžete mít rozvody vody na zavlažování, odpad z vířivky na terase nebo elektrické kabely. Na terasách je možné udělat kvalitní izolaci, kterou dlažba chrání proti mechanickému poškození, UV záření a je kdykoliv přístupná ke kontrole nebo případné opravě.



  • Zatížené venkovní dlažby - po velkém množství reklamací nedoporučujeme montáže klasických 9 mm silných dlažeb na příjezdové prostory, vjezdy do garáží, apod. Na jedné straně jsou dlažby zatěžovány velkými teplotními rozdíly, zemní vlhkost často proniká do lepidla, které se v průběhu několika let „rozdrolí“ a následně „dutá“ dlaždice praskne. 2 cm silné dlaždice mají výrazně vyšší mechanickou pevnost a neprasknou, ani kdyby byly položeny jen na betonu nebo písku. Způsob pokládky tohoto materiálu může být shodný jako u přírodního kamene, který se pokládá do čerstvého betonu. Nejlépe tím dokážete vytvořit rovinu bez vysokých vyrovnávacích vrstev lepidla, které byly vždy základem budoucí reklamace.



  • Dlažby v trávě - v dnešní době je mnoho materiálů, které jsou pro tyto „chodníčky“ vhodné. Ve většině případů se jedná o zbytkový maloformátový kámen nebo betonové desky. Najdete je ve všech obchodních řetězcích a stavebninách. Tyto materiály se ale obecně nejvíce hodí na chalupy a vesnickou architekturu. Máte-li ale moderní dům s prvky funkcionalizmu, zahrady s pravidelnými rysy, může být tato dvoucentimetrová dlažba doplňujícím prvkem, který nádherně zapadne a ozdobí zahradu, či dům. Stačí vyrovnat podklad a dlažbu položit jen do písku. Doporučujeme dát pod dlažbu fólie, které zabrání prorůstání plevelu.



  • Příjezdové cesty - slinutá dlažba o síle 2 centimetrů vydrží opravdu vysoké zatížení. Je možné ji použít i na příjezdovou cestu. Je však nezbytné vytvořit kvalitní podklad, který dostatečně propouští vodu a nebude se v budoucnu propadat a bortit. Po skladbě různých frakcí štěrku stačí finální vrstvu vyrovnat jemnějším posypem, na který přímo pokládáte dlažbu. Pro jednoduchost pokládky je nutné použít distanční křížky v síle okolo 5 mm. Následně dlažbu jen dosypete pískem nebo jemnou drtí a rozmetete. Je v hodné jednou za rok lehce dosypat.



  • Okolí bazénů - díky častým reklamacím teras a balkonů a okolí bazénů se v současné době používají tzv. dřevěné rošty. Tento typ podlah má ale také svá úskalí. Při použití nekvalitních materiálů je velmi nízká životnost, barevná nestálost a pokulhává i design. U kvalitního provedení naopak bojujete s vysokou cenou. Při vakuové impregnaci dokážete zvýšit životnost tohoto materiálu, ale ve většině případů se na stavbě matriál upravuje na rozměr, vrtá, brousí apod. Tím opět materiál „otevřete“ a kolem šroubů nebo u řezů začne materiál černat a zahnívat. Při použití dvoucentimetrových dlaždic v okolí bazénů tyto problémy eliminujete. Dlaždice mají vhodný protiskluz, jsou mrazuvzdorné, UV stabilní, chemicky odolné a mají pevnost srovnatelnou s 6 cm silnou žulou.



  • Výroba tvarových prvků - díky tloušťce střepu 2 cm a jeho vysoké pevnosti je využití těchto dlažeb velice široké. Jednou s možností je také výroba keramických tvarových prvků jako jsou parapety, schodové prvky, bazénove hrany atd. Všechny tyto úpravy provádí výrobní závod TechnoArt, který se specializuje na formátování a leštění slinuté keramiky. TechnoArt vyrábí mnoho standardizovaných prvků, ale dokáží vyrobit na zakázku prakticky cokoli, dle přání zákazníka.



Video pokládka dvoucentimetrových dlažeb na terče:



Technické parametry:

BarvaŠedá
GlazuraAno
PovrchReliéfní
KalibraceAno + rektifikace
MrazuvzdornostAno
ProtiskluzR11
Tloušťka střepu (cm)2
Stupeň otěruPEI 4
Typ střepuSlinutý
Typ glazuryDigitální tisk
Barevná variabilitaAno
Země původuItálie
Rozměr skutečný60x60x2
Technické parametry Dokumenty ke stažení (1)

Dostupné dokumenty

Poptávka

Našli jste lepší cenu?

Další produkty v sérii (9)

Doporučené produkty pro realizaci (8)

Jedná se o doporučené produkty při standardním použití výše uvedeného produktu. V případě atypického použití nás prosím kontaktujte na emailu: shop@a-keramika.cz nebo telefonem na čísle: +420 373 034 241

Hodnocení obchodu na Zboží.cz