1. Úvod
  2. Dlaždice do koupelny

Dlaždice do koupelny

Čeká vás rekonstrukce koupelny? Nebo jen odpadávají staré dlaždičky? Pak jiste přemýšlíte o tom, jakou dlažbu do koupelny pořídit. Každý přistupuje k výběru dlažby a obkladů jinak - ženy začínají barvou, muži třeba zase cenou. Na závěr ale chcete mít obkladačky jak pěkné, tak za rozumnou cenu a v co nejlepší kvalitě. Ať začnete čímkoli, projděte si všechny aspekty, které určují konečnou volbu dlaždic.

Kolik to bude stát

Ceny obkladů začínají obecně na nějakých 150 Kč za metr čtvereční. pro náročnější klientelu ale trh nabízí třeba dlaždice i za několik tisíc Kč. Při zjišťování cen hledejte akční nabídky dlažeb a obkladů. Dobře si změřte rozměry koupelny, abyste věděli kolik metrů čtverečních dlažby budete potřebovat. Nezapomeňte ale, že nákupem dlaždic nejsou výdaje konečné. Pokud chcete ušetřit na placené pokládce, můžete si ji provést sami, ale i tak budete potřebovat další materiál a nářadí. Možná tedy zjistíte, že zaplatit za pokládku nakonec vyjde i levněji.

Jaký typ obkladů budete chtít

Určitě se soustřeďte na to, co je specifické pro koupelnové dlaždice - protiskluzová úprava. S mokrýma nohama si pak nemusíte dávat tak velký pozor, abyste neuklouzli a nezranili se. Stává se to. Ale jinak máte velkou svobodu, co se týká velikostí, materiálů, odolností vůči otěru apod. Například místo klasických keramických obkladaček, se můžete rozhodnout pro skleněné.

Nakonec barva a dekor

Odpovědět na otázku co je hezké, je poměrně složité. Jednomu se líbí klasická kombinace modré a bílé, jiný dává přednost přírodním odstínům hnědých barev se zlatými doplňky. Také rozhodnutí, zda jít do čistě barevných odstínů nebo mít i nějaký vzor či dekor, musíte udělat sami. Myslete ale na to, že se na vybrané dlaždičky budete koukat třeba 15 let.

Jedna rada na konec

Jakmile si spočítáte kolik dlaždic budete potřebovat, navyšte výsledek minimálně o 10% na prořez. Ony se budou hodit, až se nějaká dlaždička poškodí, praskne třeba při vrtání díry do zdi, nebo na ni spadne něco tvrdého. Když totiž dlaždice kupujete dnes, neznamená to, že za pár let budou v nabídce ty samé. Věříme, že na našem eshopu si správně vyberete. Ale pokud ne, a protože jsme frajeři, klidně doporučíme i naši konkurenci, která obklady a dlažby také nabízí: http://www.aquastyl.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz