1. Úvod
  2. Cersaie 2018 – největší výs...

Cersaie 2018 – největší výstava obkladů a dlažeb v Itálii

banner-cersaie.jpg

Na výstavě dominovaly především velké formáty v rozměru až 160x320 cm a síle střepu 6 mm s přírodními designy, které představila každá z významnějších fabrik. Nově výrobci zavádí jako doplnění pro zatížené podlahy formáty 120x120 cm až 120x240 cm v síle střepu 10 mm, protože 6 mm dlaždice se pro instalaci na podlahu neosvědčila z důvodu náročnosti materiálu na pokládku, kdy jakákoliv menší chyba obkladače zapříčinila prasknutí dlaždice. Dlaždice 10 mm mají díky své síle mnohem větší odolnost vůči pnutí a při dodrženích klasických standardů pokládky zvládne pohyby stavby.

Pro Vaši představu formát 120x240 cm v klasické síle 10 mm bude mít maloobchodní cenu 2490,- Kč/m2 vč. DPH.

Ne každá výrobní fabrika vlastní technologie pro výrobu 6mm a 10mm střepu ve velkém formátu. Hlavními výrobci jsou Florim, který v tomto roce vystavěl novou výrobní halu specializující se na řezání podformátů velkých formátů, a Iris & FMG, kteří byli průkopníci nových technologií.

Prohlédněte si fotogalerii novinek pro zařízení interiéru v nejnovějším trendu. Nadčasové designy mramorů a přírodních materiálů nebo klasické plně probarvené teraso a mnoho dalšího Vás jistě zaujmou.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz