1. Úvod
  2. Jak na nezaměnitelnou retro...

Jak na nezaměnitelnou retro koupelnu? Zaměřte se především na obklady

retro-koupelna-1.jpg

Líbí se vám retro styl v interiéru? Pak se pravděpodobně snažíte svůj domov tomuto trendu přizpůsobit. Populární jsou třeba retro spotřebiče (od gramofonů a rádií až po lednice a trouby), ale i nábytek připomínající doby minulé. Obývací pokoj či kuchyň v tomto stylu asi už nikoho nepřekvapí. Ale co retro koupelna?

Pokud si v katalozích moderních koupelnových obkladů nedokážete vybrat, možná byste měli zkusit něco zcela jiného. Do vkusu by se vám mohly trefit koupelny v retro stylu.

Vyberte ty správné retro obklady. Budou patinované, vzorované, anebo černé a bílé?

Začněte od podlahy. Retro atmosféru totiž dokáže vytvořit především správně vybraná dlažba a také retro obklady do koupelny. Co si pod tím představit? Záleží na vašem vkusu. Dlaždice připomínající minulost mohou mít různý tvar a velikost. Seženete retro kachličky, které byly při výrobě záměrně postaršeny a získaly zajímavou patinu. Obklady tak mohou působit, jako že už mají něco za sebou, ale přesto si udržely svou eleganci.

Další možností jsou veselé kachličky s různými motivy – třeba květinovými ornamenty. Tento styl budete znát ze Španělska či Portugalska, kde se podobné dlaždice používají i na fasády domů. Při použití barevných kachliček se vzory je ale potřeba myslet i na další prvky koupelny, u nichž byste to s barevností neměli přehánět.

Sanitární keramika by měla mít také retro tvary. Zkuste třeba vanu na nožičkách

Nezapomeňte retro stylu přizpůsobit i zbytek koupelny – především sanitární keramiku. Bez problémů seženete například vanu na nožičkách. Pokračujte retro umývadlem. Můžete vybírat z mnoha velikostí a zajímavých tvarů.

retro-umyvadlo-1.jpg

Koupíte dokonce i retro WC. A důležitým prvkem jsou koupelnové baterie. Zapomeňte na strohé linie a stříbrnou barvu. Retro koupelně budou nejvíce slušet baterie rozličných zaoblených tvarů v barvě bronzu.

Retro koupelna je vaším snem? Neváhejte a pusťte se do toho

Vytvořit stylovou retro koupelnu možná nebude tak jednoduché jako v případě modernějších typů. Veškeré prvky je potřeba pečlivě vybírat tak, aby k sobě ladily – od obkladů až po sanitu a baterie. Odměnou vám ale bude neobyčejná koupelna s úžasnou atmosférou.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz