1. Úvod
  2. Výhody a (ne)výhody keramic...

Výhody a (ne)výhody keramických dlažeb

Nemůžete se rozhodnout, jaký typ dlažby zvolit před dům? Keramická dlažba je stálice, která vás nikdy nenechá ve štychu. Skvěle vypadá, dobře se udržuje, a navíc splňuje všechny předpoklady, které by měla venkovní dlažba mít. Podívejte se na ni trochu zblízka.

pokladka-dlazby.jpg

Na keramické dlažbě jsou výborné nejen její vlastnosti, ale především to, že jí lze vtisknout téměř jakoukoliv podobu. Je vaším snem dřevo či cihly? Přejete si složitější ornamenty nebo glazované provedení? Vzhled keramické dlažby je jen na vás. A jaké jsou další výhody keramické dlažby?

Je mrazuvzdorná

Mrazuvzdorná dlažba má nasákavost menší než 0,5 %. To znamená, že se do ní nedostane téměř žádná voda, která by při mrazech mohla udělat pořádnou neplechu. Vyhnete se tak například popraskaným dlaždicím či zničené celé dlažbě.

Snadno se udržuje

Jelikož keramická dlažba nemívá hluboké spáry, není její údržba nikterak náročná. Ve většině případů se o ni postará déšť, který z povrchu smyje nečistoty. A pokud byste přece jen chtěli svou keramickou dlažbu udržovat v naprosté čistotě, stačí ji čas od času postříkat hadicí. Při výběru se zaměřte na značení otěruvzdornosti, jež je označována písmeny PEI a římskými číslicemi I-V. Keramická dlažba s označením PEI V je vysoce odolná a stopy času na ní hned tak neuvidíte.

Můžete popustit uzdu své fantazie

Bavíme-li se o keramické dlažbě, neexistuje snad žádná, kterou byste si nemohli pořídit. Ať už sháníte minimalistickou či extravagantní, vždy najdete tu pravou. Výjimkou není ani například imitace mramoru, dřeva či betonu. Zkrátka se lze s designéry domluvit téměř na čemkoliv. Na výběr máte také z nejrůznějších druhů hrubosti. Například k bazénu doporučujeme vybrat keramické dlaždice s protiskluzovým povrchem či 3D motivem, abyste tak předešli případnému uklouznutí.

Snadno se pokládá a vaši peněženku nezruinuje

Další výhodou keramické dlažby je snadná pokládka, kterou zvládnete i vy sami. Na rozdíl od zámkové dlažby či jiné alternativy, není pokládka tak časově náročná. To stejně platí po finanční stránce. Keramická dlažba vám vichřici v peněžence neudělá. Samozřejmě je cenové rozpětí keramické dlažby vysoké, avšak komu se do ní nechce investovat příliš vysoká suma, může zůstat u levnějších variant. Podtrženo sečteno: keramická dlažba je varianta, která vás nikdy nezklame. Pokud tedy váháte, jestli ji do exteriéru pořídit, bez obav si ji objednejte.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz