1. Úvod
  2. Pokročilá geometrie? Nebojt...

Pokročilá geometrie? Nebojte se motivu elegantního hexagonu v interiéru

Po dlouhotrvající oblibě ornamentů, oblých tvarů, pokroucených větví, listů a květin se do módy dostaly přímé linie a nejrůznější geometrické tvary. Populární jsou složité motivy typu origami, ale i jednodušší tvary. Zdobí už váš interiér geometrie?

Obklady ve tvaru hexagonu.jpg

Zaměřte se na pravidelnost. Váš byt pak bude vypadat uspořádaně a čistě. Co třeba motiv hexagonu? Šestiúhelník neboli tvar medové plástve, to je populární prvek moderních interiérů.

Stůl i police mohou mít přece i více než čtyři úhly

Pořiďte si do obývacího pokoje šestistranný konferenční stolek. Bude snadno přístupný z více stran než ten čtvercový. Navíc jej jen tak u někoho neuvidíte – ve většině domácností najdeme čtvercové, obdélníkové či oválné stoly.

Jistě jste si všimli trendu čtvercových polic. Uvnitř poličky připevněné na zdi se pak nacházejí různé dekorace či květiny. A co třeba police složitějšího tvaru – šestiúhelníku? Jednotlivé kusy můžete kombinovat libovolným způsobem. Nebojte se ani různých barev a velikostí.

Téměř neomezený prostor vaší fantazii ovšem poskytne dlažba. Šestiúhelníkové dlaždice jsou stále poměrně neobvyklé a okamžitě upoutají pozornost každé návštěvy. Nemusíte se držet jedné barvy a designu – právě naopak. Kombinace různých odstínů a dekorů bude vypadat skvěle.

Plástve medu v podobě dlaždic určitě zaujmou

Dlaždice ale mohou mít i klasický čtvercový tvar a přesto působit dojmem hexagonu. Stačí si vybrat ty, jejichž rohy mají jinou barvu než zbytek a jsou lineárně ohraničeny. Jednoznačně vám pak připomenou tvar medové plástve.

Nebojte se šestiúhelníkových dlaždic, ať už jde o koupelnu či jinou část interiéru. Různé jejich druhy a barvy mohou být rozmístěny pravidelně a tvořit tak obrazce. Proč ale nedat prostor své fantazii a nerozházet nejrůznější typy dlaždic zdánlivě náhodně?

Odvažte se s šestiúhelníky, nebudete litovat

Kombinujte jednobarevné a propracovanější dlaždice. Populární jsou rostlinné motivy španělského a italského typu. Jednotlivé kousky by ale vždy mělo něco spojovat, ať už barva, design či alespoň velikost. Plástve se ale v koupelně budou vyjímat i na stěnách – poohlédněte se po obkladech tvaru hexagonu.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz