1. Úvod
  2. Máte rádi italský styl? Poř...

Máte rádi italský styl? Pořiďte si italskou koupelnu

Milujete Itálii? Pak můžete přemýšlet o tom, jak italskou eleganci přenést do svého bytu či domu. Jak na to? Slunnou přímořskou zemi vám jistě připomenou teplé pastelové barvy, jako světle oranžová či žlutá. Nebojte se ani prvků z přírodního kamene či masivního dřeva, které je samozřejmě potřeba důkladně ošetřit proti vlhkosti.

Pusťte italský temperament i do své koupelny. Ať už to berete od podlahy, nebo hodláte jen vyladit pár doplňků, nechte se inspirovat našimi tipy. I ve vlastní koupelně si budete připadat jako na dovolené.

italska-koupelna.jpg

Jaké obklady vybrat? Zkuste třeba napodobit přírodní materiály

Pokud rekonstruujete či nově vybavujete koupelnu, můžete se na italský styl zaměřit od základu – tedy už při výběru dlažby a obkladů. Oblíbenou jihoevropskou zemi vám připomenou poctivé přírodní materiály, jako je dřevo či kámen. Uvažujte proto o dlaždicích právě z kamene. Koupelnový nábytek by pak mohl být vyroben z dřevěného masivu.

Chcete spíš barevnější variantu koupelny ve stylu Itálie? Pak vybírejte mezi strukturovanými dlaždicemi pastelově oranžové, žluté či cihlové. Nebojte se své představivosti a zapřemýšlejte o tom, které barvy nejvíc připomínají tento slunný poloostrov právě vám. Pohrajte si i s různými velikostmi obkladů a nevyhýbejte se ani nápadité mozaice.

Mosazné či měděné koupelnové baterie – to je atmosféra Itálie

Sanitu a dokonce i koupelnové baterie můžete italskému stylu přizpůsobit. Co třeba oválné či hranaté umyvadlo na dřevěné desce? Právě i materiál umyvadla může připomínat přírodní kámen. Italské koupelně by také mohla slušet samostatná vana na nožičkách.

Co se týče baterií, zapomeňte na strohé hranaté linie. Vybírejte spíš mezi takovými typy, z nichž na vás dýchnou staré časy. Oblé tvary a zdobnost a, pokud možno, klasické kohoutky místo pákové baterie, to bude to pravé. A pokud se vám podaří sehnat baterie z mědi či mosazi, máte vyhráno.

Vsaďte na detaily, které vaší koupelnu dovedou k dokonalosti

Obklady, sanitu i baterie v italském stylu už máte? Nezapomínejte ani na doplňky. Koupelnové předložky či ručníky v tlumených barvách, krémové svíčky, aromalampa s citrusovým voskem a rostlina nápadně připomínající olivovník (tomu pravému se v koupelně líbit nebude) – to vše zajistí, že se budete ve vlastní koupelně cítit jako na dovolené.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz