1. Úvod
  2. Motivy kruhů ve vaší koupel...

Motivy kruhů ve vaší koupelně? Nebojte se neobvyklých řešení

kruhove-umyvadlo.jpg

Při rekonstrukci koupelny máte možnost do detailu promyslet a sladit všechny její prvky – od dlažby a obkladů přes sanitární keramiku až po doplňky. Pokud se vám například v interiéru líbí geometrické tvary v různých podobách, můžete v podobném duchu zařídit i koupelnu. Co třeba motiv kruhu?

Své nové koupelně věnujte dostatek času. Nebojte se obejít několik koupelnových studií a nechat si zpracovat více 3D návrhů, které vám napoví, jak bude vaše koupelna vypadat.

Kruhy můžete vytvořit z obkladů či dlažby

Geometrické tvary v interiéru se v poslední době těší značné oblibě. Ať už jde o čtverce, trojúhelníky, hexagony nebo ještě složitější tvary. Dříve populární ornamenty, květinové a jiné přírodní motivy s nepravidelnou strukturou tak nahradila předvídatelnější a na první pohled uhlazenější geometrie. Právě kruh může být motivem, který ozvláštní vaši koupelnu.

Začněte u dlažby a obkladů. Jednou z možností je uspořádání jednotlivých dlaždic do kruhových tvarů. Čím menší dlaždičky, tím lépe a plynuleji se budou kruhy vytvářet. Nebojte se třeba mozaiky z drobných dlaždic, která se bude skládat z několika kruhů. Ty se mohou i přerušit či navzájem zastínit.

Co se týče barev, kruhový způsob obkládání může připomínat tvar slunce a tím pádem svádět k použití teplých barev jako je žlutá či oranžová. Zkuste ale zvážit i ty nadčasové: šedou, béžovou či bílou.

Souměrné umyvadlo nikoho nepřekvapí. Ale co kruhové?

Nechcete z dlaždic vytvářet kruhy? Můžete je položit i klasicky – lineárně – a přesto se nevzdat snu o kruzích v koupelně. Není nic jednoduššího než vybrat dlaždice či obklady s motivy kruhů. Jen je raději zkombinujte i s jednobarevnými kusy bez motivu, aby se vám z přemíry vzorů nemotala hlava.

sklenena-mydlenka.jpg

Obklady a dlažbu máte? Pokračujte sanitární keramikou. Zapomeňte na klasické umyvadlo ve tvaru elipsy. Ignorujte i trend hranatých umyvadel a vyberte si dokonalé kruhové umyvadlo. S takovým tvarem se asi nejčastěji setkáte ve formě zpracování tak zvaně na desku. Jde tedy o kruhovou nádobu postavenou na dřevěné nebo třeba kamenné desce.

Tvar kruhu může mít i věšák na ručníky, zrcadlo nad umyvadlem a další doplňky.

Pracujte i s jinými než kruhovými motivy

Téměř veškeré vybavení koupelny seženete v kruhovém tvaru. Pamatujte ale na to, že není třeba to s kruhy přehánět – urputná snaha sladit vše do jednoho stylu může nakonec vyústit v nesourodou koupelnu plnou oblých tvarů, které se k sobě navzájem nehodí.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz