1. Úvod
  2. 5 nesmrtelných kachličkovýc...

5 nesmrtelných kachličkových trendů: Některé z nich vás možná překvapí

Trendy ve vybavení interiérů se mění rychle. Co bylo moderní před několika lety, může dnes vypadat zastarale. Nábytek v domácnosti se dá vyměnit jednoduše, ale co kachličky v koupelně? Podívejte se na 5 trendů v obkladech, které jsou nesmrtelné.

Pokud rekonstruujete či zařizujete koupelnu a pátráte po obkladech, které jen tak nevyjdou z módy, ale budou i po letech vypadat dobře, můžete se při výběru inspirovat našimi tipy na kachličky, které se jen tak neokoukají.

Nebojte se betonu ani porcelánu

Betonové dlaždice a obklady se už dlouho těší velké oblibě. A není divu – mohou se totiž pochlubit odolností i střízlivým, sofistikovaným vzhledem, který se jen tak neomrzí. Díky neutrálnímu vzhledu navíc můžete tento typ obkladů kombinovat téměř se vším. Pokud ale toužíte po nadčasové koupelně, obložte ji právě betonovými dlaždicemi, případně zakomponujte i obklady imitující dřevo. Získáte tak základ, který bude vždy vypadat moderně. Následně si pohrajte s výběrem koupelnového nábytku či doplňků.

Zvolit můžete také kvalitní porcelánové dlaždice – ať už budou jednobarevné nebo svým vzhledem připomenou třeba přírodní materiály. Zkuste vybrat podlouhlé obdélníkové obkladačky a poskládat je do rybí kosti – tedy do tvaru šipky, který vídáme především u starších podlah z dřevěných parket. Tento netradiční, a přesto střízlivý vzhled koupelny vás neomrzí.

3D dlaždice dokážou ošálit váš zrak

Další možností jsou vzorované dlaždice. Ovšem aby působily moderně za každé situace, vyhněte se raději sytým barvám. Právě trendy barev v interiéru se často mění. Vybírejte proto neutrální přírodní odstíny, jako je světle šedá či béžová. Obklady se vzory vždy kombinujte s těmi jednoduššími, jednobarevnými.

 

3d-dlazdice.jpg


Bát se nemusíte ani obkladů s 3D motivy. Vnesou do vaší koupelny příjemné oživení. Každý návštěvník se zeptá sám sebe, jestli ho šálí zrak a následně si prostě musí sáhnout. Pokud navíc zvolíte vhodné osvětlení, budete si ve vlastní koupelně připadat jako v jiném světě.

Nesmíme zapomenout na základ všech stavebních materiálů – cihly. Precizně vyskládané cihly dokonalých tvarů vám budou dělat radost spoustu let. Surový stavební materiál do vlhké koupelny – nějak se vám to nezdá? Nebojte se, snadno seženete koupelnové obklady, které věrně imitují právě cihly. I další prvky koupelny by pak měly být co nejsurovější. Přemýšlet můžete třeba o koupelnovém nábytku z masivu.

Díky správně zvoleným obkladům získáte stylovou koupelnu

Vyberte jeden z 5 typů nesmrtelných dlaždic a můžete si být jisti, že vaše koupelna bude i po letech vypadat moderně a neokoukaně. Nezapomeňte ani na vhodný koupelnový nábytek a doplňky.

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz