1. Úvod
  2. Podívejte se na 5 tipů, jak...

Podívejte se na 5 tipů, jak nejlépe vybrat ideální koupelnový nábytek

koupelnovy-nabytek-1.jpg

Čeká vás zařizování koupelny a potřebujete poradit? Přečtěte si několik praktických rad a vrhněte se na výběr koupelnového nábytku bez obav.

To, co se na první pohled může zdát jako hračka, se může proměnit v pěkně tvrdý oříšek. Přesně tak je to s koupelnovým nábytkem. Když ale víte, na co si dát při jeho výběru pozor, při samotném nákupu vás už nic nepřekvapí. Podívejte se proto na těchto 5 tipů.

1) Vsaďte na správný materiál

Při výběru koupelnového nábytku se nejčastěji sekáte s laminovanou dřevotřískou – neboli LDT deskou, či s MDF deskou. Jaký je mezi nimi rozdíl? Větší cenová dostupnost LDT desek se bohužel mnohdy odráží na kvalitě výrobku. Laminované desky, jejichž základ je tvořen dřevotřískou polepenou dekoračním papírem, nejsou tak dobře tvarovatelné jako MDF desky. Ty vzhledově věrně imitují masivní dřevo a dají se dobře tvarovat. Samozřejmě při výběru nábytku můžete zvolit i jiné materiály, jako například plast, avšak myslete na to, že tyto výrobky zpravidla nebývají ani hezké na oko, ani příliš odolné vůči času.

2) Nábytek musí do koupelny přesně sedět

Pokud jde někdo o maximální přesnost, pak právě u koupelnového nábytku. Vše musí sedět do posledního milimetru, hrany spolu musí lícovat a nesmí se stát, že by někde vznikla nevyžádaná skulinka, kterou by do nábytku mohla zatéct voda. Proto je vhodné kupovat již smontovaný nábytek – ideálně od jednoho výrobce.

3) Mobiliář musí odolat vodě, teplu i vlhkosti

Tyto tři vlastnosti jsou pro koupelnový nábytek nezbytné. Často se můžete setkat s tím, že má nábytek dokonce certifikát o vodotěsnosti, který deklaruje jeho kvalitu. Ani přesto byste však neměli nechávat na nábytku větší množství vody. Nábytek se doporučuje kotvit na stěny nebo postavit na nohy, čímž zabráníte kontaktu nábytku s vodou, která při koupání nezůstane pouze ve vaně.

koupelnovy-nabytek-2.jpg

I tak ale raději doporučujeme po koupání podlahu setřít od přebytečné vody a vyvětrat nahromaděnou páru.

4) Myslete prakticky

V koupelně nebývá příliš mnoho prostoru, a tak je potřeba myslet úsporně a prakticky. Kam schovat všechny ty kosmetické přípravky, ručníky, šampony a další nezbytnosti? Nejčastější řešením bývá kombinace skříňky pod umyvadlem, zrcadlové skříňky a koupelnový regál. S touto trojkombinací se vyhnete přeplácanému prostoru, a navíc budete mít dostatek místa na všechny věci denní potřeby. A co nezapomenout přikoupit? Koupelnové doplňky: háčky na ručníky, pořadače na kosmetiku, box na veškerou elektroniku, stojánek na kartáčky a dávkovač mýdla.

5) Nezapomeňte na snadnou údržbu

Kde jinde se uklízí více než v kuchyni a v koupelně? Proto nepodceňujte výběr jednotlivých materiálů do koupelny. Raději se vyhněte lesklým povrchům, na kterých jde vidět každý otisk prstu. Ideální volbou jsou povrchy, které lze jedním tahem setřít a netřeba je zdlouhavě leštit. Na úklid myslete i při vybavování koupelny. Raději se obloukem vyhněte stovkám dekorací, s nimiž by se váš úklid koupelny značně prodloužil. Věříme, že svět koupelnového nábytku je vám nyní o kousek bližší a při jeho výběru si snadno poradíte.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz