1. Úvod
  2. Vsaďte na osvědčenou klasik...

Vsaďte na osvědčenou klasiku a zařiďte si koupelnu v černobílé kombinaci

cernobila-koupelna-1.jpg

Rekonstruujete či nově zařizujete koupelnu? Pak jistě řešíte především barvy obkladů, dlažby – a celkový styl nové koupelny. Mohla by se vám zalíbit třeba kombinace černé a bílé.

Vybrat obklady do koupelny není jednoduché. Na trhu najdete velké množství barev a dekorů. Od imitace kamene či dřeva přes různé vzory a ornamenty až po bláznivě barevné mozaiky. Přemýšleli jste ale o černobílé klasice?

Nemusíte mít v koupelně šachovnici: Existují i zajímavější řešení

Po pojmem černobílá koupelna si pravděpodobně okamžitě představíte šachovnici, ale dlaždice černé a bílé barvy se dají variovat různými způsoby. Můžete vybírat z různých velikostí dlaždic a nápaditě je kombinovat. Co třeba pruh s mozaikou z malých čtverečků? Ani ty nemusejí mít pravidelné uspořádání – střídání dvou barev zdánlivě bez logické souvislosti bude vypadat zajímavě a upoutá na první pohled. Jestli fandíte spíše systematickému uspořádání, můžete si z malých dlaždic nechat vytvořit různé vzory.

Pokud se obáváte příliš výrazného kontrastu, nemusíte vybrat sytě černé dlaždice, ale třeba jen tmavě šedé. Snadno tak docílíte jemnějšího přechodu mezi barvami. Kontrast těchto dvou barev dokáží zjemnit také bílé dlaždice s jemnými černými motivy, třeba s vlnkami či ornamenty.

 

cernobila-koupelna-2.jpg

Plánujete-li černobílou koupelnu v podkroví, snažte se na šikmých stěnách šetřit černými dlaždicemi a zajistěte raději převahu těch světlých; jinak by koupelna mohla vypadat opticky menší.

Co sanita a doplňky? Nepřežeňte to s tmavými a výraznými barvami

Sanitární keramika vám díky své nejobvyklejší barvě černobílý design nezkazí. Ale přemýšleli jste někdy o černé vaně, umyvadle či toaletě? Stejnou barvu mohou mít i kovové prvky, jako třeba vodovodní baterie či držák na ručníky. Jen v tomto případě přidejte raději více bílých dlaždic, aby koupelna nepůsobila příliš tmavě.

Doplňky do černobílé koupelny volte s citem. Možná vás to překvapí, ale tato neutrální kombinace si nemusí rozumět s jakoukoliv barvou – obzvlášť ne s těmi sytými a výraznými. Proto vybírejte ručníky, koupelnové předložky, dávkovače mýdla, svíčky a další doplňky raději v tlumených přírodních barvách. Jakékoli divočejší varianty nejprve vyzkoušejte.

S černými dlaždicemi to nepřežeňte, koupelna by neměla být temná

Pokud vám elegantní černobílá kombinace učarovala, směle se do ní pusťte. Dejte si jen pozor na přemíru černé barvy, kvůli níž by koupelna mohla působit příliš temně. Kombinace se sytě barevnými doplňky nemusí vypadat dobře, proto nejprve zkuste například výrazné ručníky a až poté dokupte další prvky.

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz