1. Úvod
  2. Nebojte se neobvyklých bare...

Nebojte se neobvyklých barev koupelnové dlažby a zkuste neotřelá řešení

ruzova-koupelna.jpg

Pokud právě plánujete novou koupelnu, pravděpodobně kromě výběru sanitární keramiky řešíte i obklady. Jakou barvu a vzor vybrat? A co velikost jednotlivých dlaždic?

Dříve se oblibě těšily veselé barevné kombinace, vzorované řady dlaždic neboli listel (populární byly květiny, geometrické tvary či ornamenty) a další výrazné prvky. V poslední době se naopak zdá, že výrazné barvy a vzory ustupují přírodním odstínům béžové či šedé. Co se týče designu, populární jsou napodobeniny přírodního kamene, dřeva či betonu. Nelíbí se vám tento trend? Nezoufejte, stále můžete vybírat z obkladů zajímavých a netradičních barev.

Neobvyklé barvy budou vypadat skvěle, jen je nepřekombinujte


Pokud si s barvami obkladů plánujete vyhrát, nejlepší je nechat si v koupelnovém studiu zpracovat 3D model vaší budoucí koupelny. To, co vypadá ve vašich představách jako skvělá kombinace, může pak v reálu působit příliš výrazně. V koupelnovém studiu budou potřebovat jen rozměry vaší koupelny a pak už bez problémů vytvoří model s použitím vámi vybraných obkladů, které mají v nabídce.

Obecně se nedoporučuje kombinovat příliš mnoho barev na malé ploše. Pokud jste si tedy vybrali dvě výrazné barvy, zbytek můžete vyplnit, například, bílými či světle šedými dlaždicemi. Myslete i na výběr doplňků a koupelnového nábytku, který se bude vždy muset přizpůsobit barvám podlahy a stěn.

 

Modrá, fialová, zelená? Zkombinujte je s neutrálními barvami


A které barvy by se vám mohly líbit? Pro ty odvážnější se hodí lesklé zlaté či platinové obklady, které pak lze kombinovat ještě s dalšími barvami. Zajímavé jsou také koupelny s jednou barvou dlaždic, ovšem v několika odstínech. Co třeba různé odstíny fialové?  Zkombinovat je můžete s fialovými listelami a následně se střízlivějšími šedými dlaždicemi. Červené dlaždice si zase budou rozumět s bílými. Nemusíte se bát ani mozaikových dlaždic, které stěny koupelny jistě ozvláštní.

Světle zelené dlaždice rozsvítí každé vaše ráno. Přidat k nim můžete třeba smaragdovou či světle hnědou barvu. Nebojte se ani odstínů modré. Tyrkysová vytvoří zajímavou kombinaci s temně modrou barvou mořských hlubin. Kombinovat můžete opět s šedými nebo třeba béžovými obklady.

 

Chcete mít originální koupelnu? Potom se nebojte výrazných barev


Nemusíte se obávat výrazných a neobvyklých barev v koupelně. Mohou celé místnosti dodat punc originality. Jen to nepřehánějte s barevnými kombinacemi a myslete na další zařízení a doplňky.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz