1. Úvod
  2. Asymetrické či netradiční u...

Asymetrické či netradiční umyvadlo bude klenotem vaší nové koupelny

modre-umyvadlo.jpg

Chcete ozvláštnit svou koupelnu? Pak přemýšlejte o netradičním umyvadle. Jako jeden z dominantních prvků každé koupelny zaujme na první pohled.

Pokud se vám nelíbí klasická oválná umyvadla a rádi byste vybrali něco zajímavějšího, podívejte se po netradičních umyvadlech. Jejich nabídka je opravdu široká.

Symetrie se přeceňuje. Vyberte si neobvyklé umyvadlo


Klasikou jsou umyvadla zapuštěná do koupelnové skříňky. I ta ale mohou být originální. Co třeba umyvadlo s asymetrickými okraji? Jeho prohlubeň není umístěna uprostřed, ale posunuta k jedné straně. Vaši hosté budou chvíli přemýšlet o tom, zda dobře vidí. A pak budou chtít stejné umyvadlo jako vy.

I závěsná umyvadla bez koupelnové skříňky dokážou překvapit. Na symetrii zapomeňte. Co třeba tvar poloviční slzy nebo dvě strany rovné a dvě oválné?

Další možností je umyvadlo na desce. To vypadá jako samostatná nádoba, mísa postavená na dřevěné či kamenné desce. Tvar umyvadla vynikne, s jeho výběrem si tedy vyhrajete. Napadají vás netradiční materiály? Můžete mít v koupelně umyvadlovou mísu ze skla či přírodního kamene, ale i ze dřeva. I umyvadlo na desce seženete v asymetrických tvarech.

I dvojumyvadla mohou vypadat zajímavě. Vyberte si to své


Co se týče materiálů, do módy se vrací třeba dnes již netradiční smalt, který se bude hodit především do retro koupelny. Jeho výhodou je vysoká odolnost proti mechanickému poškození. Na rozdíl od keramiky tedy nehrozí odštípnuté kousky. Dnešní smalt ale odolává i kosmetice a čisticím přípravkům.

Jedno umyvadlo je málo? Vyberte tedy dvojumyvadlo. Může mít dvě samostatné prohlubně či jednu společnou. Co byste ale řekli dvojumyvadlu, jehož plocha je čistě lineární a směrem od vás se svažuje? Pokud tento design ještě zkombinujete se zajímavým materiálem a barvou, budete si v koupelně připadat jako v jiném světě.

 

Všude samá klasika? Nepřestávejte hledat to pravé umyvadlo


Ať už toužíte po umyvadle z neobvyklých materiálů či zajímavých tvarů, své představy se nevzdávejte. Jistě najdete takový model, který bude vaší koupelně slušet.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz