1. Úvod
  2. Renovace koupelny: rady, ti...

Renovace koupelny: rady, tipy a doporučení

Díky renovaci můžete koupelnu proměnit k nepoznání a zvýšit její estetičnost

Potřebuje vaše koupelna rekonstrukci? Pak pravděpodobně budete její vybavení vyměňovat za modernější kousky. Obklady jsou dnes také trochu jinde než kdysi. Jak to tedy udělat, aby koupelna působila estetičtěji než dříve?

rekonstrukce-koupelny-1.jpg

V minulých dekádách se v oblasti koupelen považovalo za moderní něco úplně jiného než dnes. Křiklavé a syté barvy se bez skrupulí kombinovaly, bohaté ornamenty a vzory byly v kurzu a málokdo přemýšlel o tom, jestli podobný styl bude vypadat dobře i za několik let.


Pestrým barvám a výrazným vzorům už dávno odzvonilo

Dle stylu koupelny dnes můžete téměř s jistotou říct, zda byla rekonstruována v posledních několika letech či mnohem dříve. Tolik se toho změnilo, co se týče obkladů a dlažby, ale i sanitární keramiky.

Pokud chcete moderní koupelnu, která se jen tak neokouká, zaměřte se na tlumené přírodní barvy, jednoduché linie a nepřehánějte to s doplňky. Béžovou, bílou či šedou barvou obkladů a dlažby rozhodně nic nezkazíte.

Populární jsou také napodobeniny přírodních a jiných materiálů. Design dlaždic může připomínat kámen, dřevo či beton. Zkrátka: vsaďte na jednoduchost, čistotu a nesnažte se obklady za každou cenu nijak ozvláštnit. Estetická koupelna by měla lahodit oku, nikoli šokovat přehnanými kombinacemi.


Volte raději jednoduchý základ. Snadno jej pak oživíte doplňky

Právě díky jednoduchému a střízlivému stylu obkladů se později budete moci vyřádit při výběru doplňků. Do vaší koupelny se vzhledem k její neutralitě bude hodit skoro všechno. Až vás přestanou bavit třeba fialové detaily – ručníky, předložky, květináče či dávkovač mýdla – můžete koupelnu bez obav a větších nákladů zcela proměnit.

rekonstrukce-koupelny-2.jpg

Vezměte také v úvahu dispozice koupelny. Menší místnosti rozhodně prospějí jednoduché světlé obklady a minimum zbytečného nábytku či doplňků. I velkou koupelnu ale minimalistický design rozzáří a provzdušní.

Dlažbou a obklady to nekončí: zaměřte se i na detaily

Principem jednoduchosti se řiďte i při výběru sanitární keramiky, vodovodních baterií, zrcadla, koupelnového nábytku a doplňků. Vždy se zamyslete nad tím, jestli nový prvek nenaruší estetičnost a styl vaší koupelny.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz