1. Úvod
  2. Pěkná koupelna za málo peně...

Pěkná koupelna za málo peněz? Zjistěte, na čem můžete nenápadně ušetřit

luxusni-koupelna.jpg

Chystáte se na rekonstrukci či vybavování koupelny, ale váš rozpočet je značně omezený? I tak můžete uspět. Stačí jen vědět, co by se dalo koupit levněji.

Líbí se vám přírodní materiály jako například břidlice či mramor? Vypadají luxusně, ale jejich cena už tak příznivá není. Pokud po nich přesto toužíte, poohlédněte se po napodobeninách. Obklady simulující přírodní materiály se stále těší popularitě. Výhodou je také jejich často neutrální zbarvení, které umožňuje snazší kombinování dalších prvků koupelny.

Zaměřte se na výprodeje sanitární keramiky

Nezapomeňte ani na koupelnový nábytek. Dojem luxusu vzbudí ten vyrobený z dřevěného masivu. Opět jde ale o poměrně drahý přírodní materiál. Můžete ho ale nahradit nábytkem z dřevotřísky, jehož dekor bude připomínat povrch masivního dřeva.

I sanitární keramika by měla vypadat výjimečně. Nemusíte za ni ale utratit veškeré úspory. Stačí už ve fázi plánování nové koupelny sledovat různé akce a výprodeje. Možná se vám podaří sehnat skvěle vypadající umyvadlo za zlomek ceny. Může to být díky doprodeji modelové řady, nebo proto, že konkrétní kus byl vystaven na prodejně. Důkladně si ho prohlédněte. Pokud neshledáte žádnou vadu na kráse, nebojte se ho zakomponovat do své luxusně vypadající koupelny.

Správně zvolené doplňky dělají divy

Nemusíte se hned pouštět do rekonstrukce celé koupelny. I tu stávající lze oživit pomocí nenáročných změn. Zkuste vymalovat prostor nad koupelnovými obklady a strop. Zdi v koupelně přece nemusí být bílé. Vybrané barvě pak přizpůsobte i doplňky – třeba koupelnové předložky, ručníky, dávkovač mýdla či květináče.

Právě doplňky dokážou koupelnu proměnit k nepoznání. A pokud vám to nestačí, můžete přemýšlet alespoň o výměně sanitární keramiky či koupelnového nábytku. Když si budete počínat opatrně a vyberete velikostně podobné kousky, nemusíte měnit obklady ani dlažbu. Hranatý tvar umyvadla místo oválného nebo odlišná barva či typ koupelnového nábytku dokážou dělat zázraky.

Nebojte se nové koupelny – stačí dobře vybírat

Nová, luxusně vypadající koupelna vás nemusí zruinovat. Jen je třeba jejímu vybavování věnovat dostatek času a promyslet, na čem se dá chytře ušetřit.

Hodnocení obchodu na Zboží.cz